Sunday, October 09, 2005

 

SanDisk Sansa e140: review

Vandaag een nieuwe review: de SanDisk Sansa e140 met 1 GB Flash opslagruimte, aanvulbaar tot 2 GB met SD memory cards.
Op de volgende foto zie je hoe deze mp3-speler bij jou thuis geleverd wordt.Sansa e140 MP3 speler, draagtasje met armband, stereo oortelefoontjes, AAA alkaline batterij, USB 2.0 travel kabel, snelle starters gids, CD met beschikbare software en een handleiding.

De SanDisk Sansa e140 heeft volgende functies:
- Ondersteund MP3, WMA , beveiligde WMA and Audible audio bestands formaten
- Heeft opslagcapaciteit voor 240 MP3’s of 480 WMA bestanden
- Digitale FM tuner met 20 ingestelde frequenties
- Gemakkelijke navigatie: liedjes gestorteerd per titel, artiest, album, genre en meer
- SRS WOW technologie voor superieure geluidsklank
- Hi-Speed USB 2.0 poort voor snelle en makkelijke bestandsoverdracht
- 1 AAA batterij zorgt voor 17 uur muziek

Minimale systeem vereisten:
- Windows 2000, XP (Windows Media Player 9 or10)
- Intel Pentium PC of gelijkwaardig
- CD-ROM station
- USB 2.0 poort vereisd voor Hi-Speed transfer
Voor de Sansa e140 hoef je geen speciale software te installeren. Je plugt gewoon in met de USB kabel en je zet er je muziek op. Standaard kan je er 1GB aan muziek op kwijt (zo’n 240 mp3’s). Nog even een AAA-battery erin, Stereo Earphones aansluiten en je bent klaar om te luisteren.

Deze in-ear oortelefoons moet je toch gewoon zijn, vanwege hun formaat. De koptelefoontjes filteren het achtergrond geluid, doordat ze het geluid direct in je gehoorskanaal brengt. Je kan natuurlijk wel zelf andere oortjes inpluggen. De geluidskwaliteit is wel goed.


Tijdens het luisteren van je MP3 zie je op het scherm het volgende:Bovenaan zie je de artiest, de songnaam en de titel van het album. Daaronder zie je een balkje met het tijdsverloop en helemaal onderaan zie je nog naar het hoeveelste liedje van het totaal aantal songs. Dit alles op een blauwoplichtend LCD-scherm bij gebruik van de toetsen.Door aan de rechterzijde op ‘menu’ te duwen kom in je in het menu waardoor je kan scrollen met de ‘Rotary Wheel’ rechtsboven op de hoek van de speler. In het menu worden de mp3’s opgeslagen per artiest, album, jaar en genre. Verder kan je daar ook nog de instellingen wijzigen, de taal, datum & tijd, …Jammer dat de Sansa geen gebruik maakt van een playlist. Bij informtie kan je terugvinden hoeveel beschikbare ruimte je nog over hebt, hoeveel je al gebruikt hebt en hoeveel songs er op je speler staan. Je kan naar ‘Modi’ gaan waar je de FM Radio vindt. De FM Radio is van een uitstekende kwaliteit, je draait aan het wiel en je ziet de FM tuner zich verplaatsen op het scherm. Eenmaal je een radio frequentie gekozen hebt kan je die opslaan. Er kunnen zo 20 frequenties ingesteld worden. Als je graag het geluid zou willen aanpassen dan draai je opnieuw aan het rotary Wheel. Dit is ook zo bij het afspelen van MP3’s. Persoonlijk vind ik dit rotatie wiel niet zo handig/soepel draaien. Het is nogal stroef.Verder heeft de speler ook nog een stopwatch, die werkt gewoon door het gebruik van de ‘play/pauze’ toets. Bij het afspelen van gewone mp3’s gebruik je de knopjes aan de voorzijde van de speler. Ze spreken wel voor zich: vorige, volgende, play/pauze en repeat.

Bovenaan naast de oortelefoon-ingang vind je ook de USB-ingang. De opening bij de menu toets dient om een extra SD geheugen kaartje in te brengen. Zo kan je tot 2 GB aan muziek op je speler zetten.Met 1 AAA-batterij kan de speler, volgens SanDisk tot 17 uur spelen. Hij ligt ook goed in de hand en weegt niet zo veel.

Bij de Sanse e140 krijg je dit nog meegeleverd: extra oordopjes (in 3 formaten), het draagtasje + armband, USB kabel, de earphones zelf en de CD-ROM met enkele software programma’s.
Als je de Sansa aan je arm doet met de meegeleverde armband en de carrying case kan je bv de toetsvergrendeling (links opzij) inschakelen door de schuiftoets naar beneden te switchen. Zo kan je ook luisteren naar je favoriete liedjes of radio tijdens het sporten, werken, kuisen,…
Op de bijgeleverde CD-ROM vind je een SanDisk user Manual, met beschrijving en details over de Sansa e100 Series. Met Rhapsody (Real’s online muziek winkel) kan je gemakkelijk CD’s importeren en branden of overbrengen naar je Sansa. Audible.com en Audiofeast zijn programma's om te luisteren naar de radio. Audiofeast geeft een 60 dagen gratis proefperiode.


Conclusie:

De SanDisk e140 is eenvoudig in gebruik, wel een beetje ‘leren’ werken met het rotary Wheel, wat toch niet zo handig is door zijn ‘schokeffect’. De kwaliteit van FM Radio is heel goed. De geluidskwaliteit van de oortelefoon is goed, maar persoonlijk prefereer ik geen in-ear oortelefoon.

Goede punten:

 Speelt zowel MP3 als WMA
 Menugebruik is eenvoudig
 1GB opslagruimte (flash), aanvulbaar tot 2 GB
 Klein en licht
 Scherm is goed leesbaar, ook in het donker door het oplichtende blauwe LCD-scherm
 Een samenvatting v/h aantal songs, de reeds gebruikte en de nog beschikbare ruimte
 Verschillende accessoires

Negatieve punten:

 Rotary Wheel is niet zo soepel (stroef)
 Oortelefoontjes (persoonlijk)
 Geen playlists mogelijk


Score: 7/10
Datum: 8 oktober 2005
Reviewer: Sneakytje
Link: SanDisk.com

Comments:
Hi, I've enjoyed visiting your blog. I am trying to get my creative zen mp3 players site up and running. At the moment I am concentrating on the Zen Touch and Zen Sleek. Sadly, the Zen micro does not appear to still be available from Creative.

I've certainly got some way to go before that site meets the standards of your blog.
 
Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?   Get Chitika eMiniMalls

© Gadget Flash 2005-2007